Халфът на Арсенал Лукас Торейра призна, че адаптацията му в

Халфът на Арсенал Лукас Торейра призна, че адаптацията му в ...

Торейра не е щастлив в Англия, но Арсенал не го пуска в Милан.

Халфът на Арсенал Лукас Торейра призна, че адаптацията му в Англия върви бавно и той се е чувствал много по-щастлив в Италия, където носеше екипа на Сампдория. В клуба от Генуа негов треньор беше Марко Джампаоло - човекът, който почти сигурно ще застане начело на Милан. Затова не е тайна, че “росонерите” правят опити да привлекат Торейра.

Според “Corriere dello Sport” от Милан смятат да предложат на Арсенал в замяна Франк Кесие. Шансът да се стигне до сделка не е голям, защото “топчиите” изобщо нямат намерение да се разделят с Торейра.

“Не мисля, че има много неща, които ми харесват в Англия. В Италия ми беше по-добре. Тук сякаш съм в друг свят. Езиковата бариера ми пречи и не мога да се сближа със съотборниците си. трудно е, когато имаш пречки пред това да влезеш в диалог. А и климатът не ми допада. Сутрин излизам от вкъщи и е облачно. Вечер се прибирам и пак е облачно”, оплака се Торейра.

В случай, че получи окончателен отказ за уругваеца, Милан ще се насочи към Стефано Сенси от Сасуоло. Той е оценяван от клуба си на 25 млн. евро.

Източник: sportal.bg