Халеп завършва за втори пореден път годината като номер 1Световната

...
Халеп завършва за втори пореден път годината като номер 1Световната
Коментари Харесай

Халеп завършва за втори пореден път годината като номер 1

Халеп приключва за втори следващ път годината като номер 1
Световната номер 1 Симона Халеп ще приключи годината на първа позиция при дамите за втори следващ сезон. Румънката се трансформира в 13-та тенисистка, която реализира това, откогато ранглистата стартира да съществува през 1975 година.

,,Да завърша под номер 1 предходната година бе голяма чест за мен “, стартира разчувстваната румънка.,,Да го сторя за втора поредна година е към този момент особено достижение, изключително когато съм спечелила и първата си купа от Големия шлем. Горда съм, че името ми е паралелно до такива митове в женския тенис “, съобщи румънката.

,,Нашите поздравления още веднъж отиват към Симона Халеп, чиито превъзходни представяния на корта й заслужиха правото да приключи годината като номер в класацията на WTA за втори следващ път “, съобщи изпълнителният шеф и вицепрезидент на Dubai Duty Free Колм Маклъфлин.,,Печелейки първата си купа от Големия шлем на Ролан Гарос бе единствено едно от многото достижения за Симона през 2018 година и ние чакаме с неспокойствие да я посрещнем още веднъж на шампионата в Дубай през февруари “, приключи той.

Халеп стана 25-та тенисистка в историята на спорта, която доближава до номер 1 в света на 9 октомври 2017 година. Тя бе 40 седмици на върха на женския тенис през този сезон. Тя ще натрупа общо 53 седмици на първата позиция, когато сезонът публично приключи, което ще бъде четвъртото най-хубаво достижение измежду настоящите тенисистки сега и 10-то за най-вече седмици на върха въобще в историята.

,,Симона се наслаждения на още един необикновен сезон и за нас е привилегия, че тя още веднъж чества завършването си под номер 1 в международната класация при дамите за втора поредна година “, показа изпълнителният шеф на WTA Стийв Саймън.,,Тя завоюва купа от Големия шлем и игра в още шест огромни финала на тенис шампионати – това е в действителност удивително достижение “, приключи Саймън.

Халеп завоюва три трофеи през сезона, като победи в Шънджън, Монреал и Ролан Гарос. Освен това румънката доближи до финалите на Аустрелиън Оупън, Рим и Синсинати. 27-годишната тенисистка игра полуфинали и в Доха и Индиън Уелс, както и четвъртфинали в Щутгарт и Мадрид. Тя си обезпечи присъединяване в заключителния Мастърс в Сингапур за пета поредна година. Румънката сега страда от дискова херния, която я слага под въпрос за влиятелната конкуренция в азиатската страна от 21-28 октомври. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР