Халеп пропуска Мастърса в Сингапур, Бертенс дебютираСветовната номер 1 Симона

...
Халеп пропуска Мастърса в Сингапур, Бертенс дебютираСветовната номер 1 Симона
Коментари Харесай

Халеп пропуска Мастърса в Сингапур, Бертенс дебютира

Халеп пропуща Мастърса в Сингапур, Бертенс дебютира
Световната номер 1 Симона Халеп се отдръпна от присъединяване на финалите на WTA заради дискова херния. Румънката получи контузията на подготовка в края на септември на шампионата в Ухан, Китай. 27-годишната тенисистка до последно се надяваше да се възвърне от проблемите в гърба, само че през днешния ден публично разгласи, че няма да вземе присъединяване в Сингапур през идната седмица.

,,Със сигурност беше мъчно решение “, показа Халеп за WTA Insider. Винаги е тежко да се оттеглиш от огромна и влиятелна конкуренция. Ако би трябвало да бъда почтена, мисля, че ми се случва за първи път. Това беше вярното решение, тъй като би трябвало да обърна внимание на моето здраве на първо място. Моят треньор Дарън бе безапелационен, че би трябвало да се отдръпва, тъй като е мощно угрижен за гърба ми и здравето постоянно идва преди всичко. Той постоянно го е поставял на първо място. Затова и бе по-сигурен от мен, когато обсъждахме дали да вземам участие или не. Когато чух, че той е на мнение, че би трябвало да пропусна шампионата в Сингапур, решението за мен стана по-лесно “, признава Халеп.

,,Гърбът ми не е добре. Не съм упражнявала в последния един месец. Все още не съм подготвена да се състезавам още веднъж на най-високо равнище. Няма да е елементарно да се завърна на корта и да покажа най-хубавото от себе си, не и в този миг “, показа разочарованата лидерка в международната класация.

Халеп се наслаждения на най-хубавия си сезон в кариерата през 2018 година. Румънката доближи първия си край на Аустрелиън Оупън, където загуби от Каролин Вожняцки, само че в следствие завоюва дебютната си купа от Големия шлем на Ролан Гарос. След това тя завоюва нова влиятелна купа в Монреал и игра край в Синсинати, а третия й трофей през календарната година бе в китайския град Шънджън. Последва обаче тежък интервал за румънката и тя загуби от Доминика Цибулкова в първия кръг в Ухан, а в следствие се отхвърли от мача си с Онс Джабер в Пекин и се отдръпна от конкуренцията в Москва.

,,Това е същият проблем с гърба, който ме мъчеше от Ухан насам и в действителност се нуждая от отмора “, съобщи Халеп.,,Необходими са ми от три до четири седмици, в които да се практикувам и възвръщам и всичко ще бъде наред. Сега имам задоволително време да се приготвя за идващия сезон “, показа номер 1 в света.

Откакто Сингапур е хазаин на финалите на WTA Халеп е единственият неизменим участник във всичките пет издания на конкуренцията. Тя приключва за втори следващ път годината като номер 1 в международната класация. Бивш финалист от първото издание в Сингапур, Халеп споделя, че решението й от тази позиция е било още по-трудно.

,,Турнирът е един от най-важните, тъй като събира осемте най-хубави тенисистки и това демонстрира какъв брой добра работа си приключил през сезона. Затова за мен в действителност е значимо да вземам участие, изключително откакто съумях да се класирам в пет поредни години. Тъжна съм, тъй като пропущам шампионата, само че такива неща се случват. Тук всеки мач е доста тежък и изисква да си на 100% подготвен физически и душевен, а аз сега несъмнено не съм подготвена от физическа позиция да се боря “, приключи Халеп.

Отказът на румънката значи, че холандката Кики Бертенс ще заеме нейното място и ще дебютира за първи път във финалите на WTA. Световната номер 10 завоюва три трофеи през сезона, една от които точно против Халеп на Мастърса в Синсинати за най-голямата купа в нейната кариера. Бертенс е първата холандка, която дебютира в заключителния Мастърс на осемте най-хубави след сънародничката й Бренда Шулц-Маккарти през 1997 година. Ето и листата с осемте тенисистки, които се класираха за Сингапур:

1. Анжелик Кербер

2. Наоми Осака

3. Петра Квитова

4. Каролин Вожняцки

5. Слоун Стивънс

6. Елина Свитолина

7. Каролина Плишкова

8. Кики Бертенс

Церемонията по установяване на жребия за групите ще бъде теглен на 19 октомври в петък. Първите дуели от груповата фаза ще стартират на 22 октомври в понеделник. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР