Хакването на системата на НАП от 20-годишен хакер показва, че

...
Хакването на системата на НАП от 20-годишен хакер показва, че
Коментари Харесай

Борисов за хакера: Такива вълшебници трябва да работят за държавата

Хакването на системата на Национална агенция за приходите от 20-годишен хакер демонстрира, че образованието става все по-добро, изключително във връзка с осведомителните технологии. Така преди съвещанието на Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов разяснява информацията от Министерство на вътрешните работи, че още през вчерашния ден следобед има арестуван обвинен за източването на данни от масивите на Националната организация по приходите. " Много е значимо за такива деца да имаме опция да им плащаме повече, с цел да ги употребяват службите и ние самите, с цел да не ни нанасят такива вреди и по-късно да им се повдигат обвинявания, а да ги притеглим в интерес на страната ", сподели още Борисов.

По думите му, да преодолееш такива системи е един тип бунтарщина.

" Разполагаме с неповторими мозъци, на които би трябвало да плащаме повече, с цел да не ни нанасят такива вреди. Такива хора, като арестувания хакер, просто са вълшебници с невероятни качества. Както се разбра, това момче е работило както за страната, по този начин и за частна компания ", добави министър председателят.

Той изрече благодарности към ГДБОП, тъй като там към момента имало чиновници, чиито заплати са ниски, само че продължавали да работят поради достойнството на пагона.

Борисов акцентира, че хакерски офанзиви се случват на всички места по света, давайки за образец Германия и Съединени американски щати.

" С такива дейности демонстрираш, че уменията ти са нарастнали. За политическите субекти ще кажа, че единствено чакат нещо да се случи, с цел да стартират да вършат мнения. А Национална агенция за приходите дава над 114 услуги за жителите. Винаги една отбрана е по-слаба, в случай че някой тръгне да я атакува ", приключи министър-председателят.

Той заяви още, че държавното управление е отпуснало спомагателни 5 млн. лева по бюджета на МОН за Българска академия на науките след диалог с ръководителя на Академията акад. Юлиян Ревалски, просветителния министър Красимир Вълчев и министъра на финансите Владислав Горанов.

" Отпускаме 5 млн. лв. за възобновяване на постройката и музея на Българска академия на науките. Преминаваме към план на разпореждане за одобрение на спомагателен трансфер към бюджета на Министерството на образованието и науката за Българска академия на науките. Да си обновите постройката, музея, в случай че не стигнат ще дадем още, тъй че за 150 годишнината да създадем един жест към Българска академия на науките ", разясни министър председателят.

Пред министрите учен Ревалски изрече специфична признателност за отпуснатите пари и дефинира средствата като голям жест във връзка 150-та годишнина на академичната институция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР