Хакерството започва да се превръща в една мода сред младежите.

...
Хакерството започва да се превръща в една мода сред младежите.
Коментари Харесай

МВР работи с моралните хакери

Хакерството стартира да се трансформира в една мода измежду младежите. Това съобщи пред медиите силовият министър Младен Маринов Той взе присъединяване в конференция за киберпрестъпленията.

Хакерите възприемали хакването над дадена институция като препоръка за качествата им. Техните старания биха могли да са ориентирани в вярната посока, счита министърът. Министерство на вътрешните работи работи на избрана основа с някои от хакерите.

Над икономическите ползи има национални и чисто морално, съобщи Маринов. Въпреки, че всеки работи за пари, те имат морал и в избран обстановка оказват помощ на институциите , разясни той в отговор на въпрос на News.bg.

За вътрешния министър Младен Маринов решение на казуса с хакерските офанзиви е съдействието с частния бранш. Киберпрестъпленията заплашвали частния и държавния бранш. Маринов акцентира, че Министерство на вътрешните работи взема ограничения да отбрани своите системи.
 Борисов приканва да ненавиждаме хакерите
Борисов приканва да ненавиждаме хакерите

Премиерът се чуди по какъв начин ще опазим суперкомпютъра на Европейски Съюз

Правим всичко допустимо да си обновяваме системите по този начин, че да употребяваме най-съвременните софтуерни артикули , акцентира силовият министър. Ниските заплати са извънреден проблем, акцентира Маринов. Служителите по киберсигурност в Министерство на вътрешните работи работели за идеята и можели да си намерят работа на всички места. Министърът обаче желае по-високи заплати за тези чиновници.

Продължават опитите за хакерски офанзиви над държавни институции , стана ясно още от думите на Министерство на вътрешните работи шефа. Мога да ви уверя, че те са несполучливи , похвали се Младен Маринов. След офанзивата над Национална агенция за приходите останалите институции станали по-бдителни. Хората за сензитивни и подават сигнали, изясни той.

Явор Колев от ГДБОП разясни, че киберпрестъпленията нямат географски граници. Той желае унифициране на законодателството във връзка с киберсигурността. Иначе наши чиновници на реда се образоват от сътрудници на ФБР и Европол. Даже в ГДБОП работи чиновник от ФБР, означи той.
 Борисов желае хакерите да работят за страната
Борисов желае хакерите да работят за страната

По думите му сме имали неповторими вълшебници в IT сектора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР