Хакерският пробив в системата на НАП е станала през една

...
Хакерският пробив в системата на НАП е станала през една
Коментари Харесай

Хакерският пробив в НАП е станал през една от електронните услуги

Хакерският пробив в системата на Национална агенция за приходите е станала през една от електронните услуги, които организацията предлага. До този извод са стигнали проверяващите, стана ясно на конференция на Национална агенция за приходите.

Иво Никодимов следи случая.

Известен е точният хакерски способ, посредством който е осъществено проникването в системата на Национална агенция за приходите. Разследващите оповестяват, че офанзивата е направена отвън територията на страната, като точното географско местонахождение на хакерите е ясно, само че за в този момент тази информация няма да бъде оповестена. В момента се вършат няколко значими одита на системата.
Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите: Към момента тази опция, тази накърнимост, е отстранена. И опциите за корист с тези данни са лимитирани. Направени са три стъпки. Първата е един повсеместен одит на Национална агенция за приходите, второ - повсеместен одит на Системата за осведомителна сигурност, чиято функционалност и роля е да подсигурява цялост на данните, трето - следствието на съответния случай и на незаконното действие благодарение на правоохранителните органи, с цел да се обясни кой стои зад него, кой го е поръчал, какви са неговите цели и по каква механика е било осъществено.
Услугата на Национална агенция за приходите е краткотрайно недостъпна, с цел да се ограничи опцията за нов пробив, защото тя е обвързвана редовно с други сървъри, в които се съхранява доста друга информация за Национална агенция за приходите.

Ще се изиска помощ и от европейски специалисти за възстановяване на сигурността на Национална агенция за приходите.
 Горанов: Около 3% от базата данни на Национална агенция за приходите е наранена от хакерската офанзива Горанов: Около 3% от базата данни на Национална агенция за приходите е наранена от хакерската офанзива
Около 3% от осведомителните масиви на Национална агенция за приходите са изумени от хакерската офанзива. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в Министерския съвет. За...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР