Хакерската атака срещу Български пощи е извършена с цел имотна

...
Хакерската атака срещу Български пощи е извършена с цел имотна
Коментари Харесай

Прокуратурата: Хакерската атака срещу пощите е извършена с цел имотна облага

Хакерската офанзива против " Български пощи " е осъществена за имотна полза, като от действието са настъпили тежки последствия, оповестиха от прокуратурата. Включително бе блокирана работата на пощите по редица посоки, в това число и по изплащането на пенсиите. 
Още по темата
Разследването на кибератаката е предоставено на Националната следствена работа. Причината за това казусът да бъде пратен там е " особената фактическа и правна трудност ".

Налице са задоволително данни за осъществено компютърно закононарушение против " Български пощи ", е счел прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) след разбор и преценка на всички данни, събрани в хода на инспекцията.

До момента са осъществени голям брой дейности за събиране и инспекция на доказателства. 

Говорителят на градската прокуратурата Десислава Петрова добави за Българска телеграфна агенция, че компютърната експертиза по случая към момента не е подготвена.

СГП образува досъдебно произвеждане за хакерската офанзива в пощите, която стана през април в София. Тогава непозволено бе спрян достъпът до компютърни данни в осведомителна система на държавното сдружение, която е част от сериозната инфраструктура. 

Хакерската офанзива в пощите е била целева и направена в интерес на частните куриерски компании, разгласи още през август служебният заместник-министър на превоза и известията Красимир Папукчийски.

" До мен стига информация, че това е целево, с цел да може да вървят пощите в отрицателна посока на развиване ", сподели той.

" Български пощи " предизвести месеци по-рано за нов тип машинация в интернет, която цели да бъдат събирани персонални данни. 

Фалшиво рекламно известие гласи, че на лотария на алегорични цени се разиграват артикули от недоставени колета на клиенти на " Български пощи ".

От компанията осведомят, че " Български пощи " не организира анкети и игри, които не са оповестени на формалната страница и не изисква даването на персонални данни от дебитна или кредитна карта на своите клиенти.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР