Хакерска пробив срещу програмата „Студентски практики“ на Министерството на образованието

...
Хакерска пробив срещу програмата „Студентски практики“ на Министерството на образованието
Коментари Харесай

МОН спря достъпа до „Студентски практики заради хакерски пробив

Хакерска пробив против програмата „ Студентски практики “ на Министерството на образованието е довела до прекъсване нейния уебсайт, заяви FreedomOnline.bg. В резултат на офанзивата са източени персонални данни за част от записаните консуматори.

Онлайн платформата разрешава на студенти да аплайват за оповестени позиции за стаж, а на работодателите да разгласяват разгласи. По данни на МОН, в засегнатата осведомителната система на плана са се записали 84 913 потребителя или повече от 1/3 от всички студенти в България.


МОН е изпратило и изискваното от от GDPR съобщение до пострадалите. В него се оповестява за нерегламентиран достъп до осведомителната система, само че не се разяснява какви са данните, които вероятно са били източени. „ Въз основа на нашите изследвания и разбори, понастоящем не сме открили нелегално потребление на данни от системата, “ разясняват от ведомството.

Препоръката към засегнатите е да сменят „ паролата си, въпросите и отговорите за сигурност на [техни] онлайн сметки, в които сте употребявали същите данни за достъп “.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР