Хакерска група от Виетнам с името OceanLotus е атакувала компютърните

...
Хакерска група от Виетнам с името OceanLotus е атакувала компютърните
Коментари Харесай

Виетнамски хакери ударили BMW

Хакерска група от Виетнам с името OceanLotus е атакувала компютърните мрежи на BMW, оповестява automobil-industrie.vogel.de. От немския тръст разкрили следи от неоправдан достъп в сървърите си още напролет, само че се е наложило специалистите по киберсигурност на производителя да наблюдават активността на хакерите няколко месеца преди да открият благонадежден метод за отбрана.

Известно е, че членове на OceanLotus са съумели да заразят компютри на BMW с троянския програмен продукт Cobalt Strike, което им е разрешило да шпионират и да управляват машините отдалечено. От концерна отхвърлят да разясняват тематиката и не се знае дали е изтекла секретна информация от сървърите в щабквартирата в Мюнхен.

Германската асоциация за киберсигурност не изключва опцията хакерската офанзива да е обвързвана с дебюта на виетнамската марка Vinfast и да е координирана на държавно ниво. Новосъздаденият производител от азиатската страна се готви за старта на серийното произвеждане на два модела по лиценз на BMW. Седанът е издигнат на платформата на 5er F10, а кросоувърът - на X5 F15.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР