Хакерска група, която Иран обвинява във връзки с Израел, обяви,

...
Хакерска група, която Иран обвинява във връзки с Израел, обяви,
Коментари Харесай

Хакерска група остави Иран без бензиностанции

Хакерска група, която Иран упреква във връзки с Израел, разгласи, че е направила хакерски атаки, които са прекъснали през днешния ден работата на бензиностанции в цялостен Иран, заяви иранската държавна телевизия и израелски локални медии, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Иранският министър на петрола Джавад Оуджи сподели пред иранската държавна телевизия, че е било нарушено действието на близо 70 % от бензиностанциите в Иран и че вероятната причина е външна интервенция.

Иранската държавна телевизия заяви, че хакерската група " Предатъри спероу " е поела отговорност за офанзивата. Израелски локални медии също потвърдиха тази информация.

" Кибератаката е била осъществена по следен метод, с цел да се избегнат евентуални вреди за аварийно-спасителните служби ", уточни в изказване групата " Предатъри спероу ", представена от ирански медии.

Иранската организация за гражданска отбрана, която дава отговор за киберсигурността в страната, сподели, че към момента проверява вероятните аргументи за срутва.

Ирански държавни медии допълниха, че въпросната хакерска група и преди е поемала отговорността за хакерски атаки против ирански бензиностанции, железопътни мрежи и стоманолеярни фабрики.

При актуалната офанзива спирането на услугите стартира рано тази заран и е било изключително мощно усетено в столицата Техеран, оповестиха иранските медии.

" Най-малко 30 % от бензиностанциите работят, а в останалите последователно се преодолява спирането на услугите ", съобщи Оуджи.

Реза Навар, представител на иранската асоциация на бензиностанциите, съобщи пред полуофициалната осведомителна организация Фарс, че повода за спиранията е софтуерен проблем.

" В някои бензиностанции в страната беше доказан софтуерен проблем с горивната система и сега специалистите отстраняват казуса ", сподели Навар.

Той добави, че няма дефицит на гориво, само че прикани водачите да не посещават бензиностанциите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР