Хакерска група дари открадната криптовалута за благотворителност. Това се случва

...
Хакерска група дари открадната криптовалута за благотворителност. Това се случва
Коментари Харесай

Робин Худ хакери даряват открадната криптовалута

Хакерска група подари открадната криптовалута за щедрост. Това се случва за първи път в света на киберпрестъпленията и остави специалистите озадачени, осведоми Би Би Си.

Според " Робин Худ " хакерите те са изнудили милиони долари от разнообразни компании, тъй като " желаят да създадат света по-добро място ".

В обява онлайн хакерите пуснаха и квитанция на подаяние от 10 хиляди $ в биткойни за две благотворителни организации. От едната към този момент обявиха, че няма да задържат дарението.

Необичайните хакерски офанзиви слагат редица нови въпроси за моралността и легалността на такива дейности. В блог пост от 13 октомври, хакерската група съобщи, че ще атакува само огромни и богати компании. Софтуерът, основан от тях, взима за пленник компютърните системи на компаниите до момента в който не бъде обезщетен откуп, съобщи bTV.

Хакери желаят 21 млн. $ за откраднати данни на звезди. " Смятаме, че е почтено една част от парите на тези компании да отидат за щедрост. Колкото и да смятате, че работата ни е неприятна, ние сме щастливи да знаем, че сме помогнали да променим нечий живот ", пишат киберпрестъпниците.

Експерти разясняват, че това е първият прочут случай, в който благодарение на незаконно хакерство се подаряват средства за щедрост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР