Хакерска атака принуди няколко руски местни медии да издадат фалшиво

...
Хакерска атака принуди няколко руски местни медии да издадат фалшиво
Коментари Харесай

Заради хакерска атака руски местни медии предупредиха за въздушна тревога

Хакерска офанзива принуди няколко съветски локални медии да издадат подправено предизвестие за въздушна паника, заяви съветското министерство на изключителните обстановки, съобщи ТАСС, като се базира на пресслужбата на столичното основно ръководство на съветското министерство на изключителните обстановки.

" На територията на Москва, вследствие на хакване на сървърите на радиостанции и телевизионни канали, в ефир прозвуча информация за оповестяване на въздушна паника. Московското основно ръководство на министерството на изключителните обстановки на Русия оповестява, че тази информация е погрешна и не дава отговор на действителността ", се споделя в изказване на пресслужбата.

Подобен случай се случи и на 28 февруари, напомня ТАСС. Тогава подправена информация за оповестяването на въздушна паника беше записана в 15 района на Русия.

По-рано през днешния ден, след хакерска офанзива против сървърите на радиостанции и телевизионни канали, известие за въздушна паника прозвуча и в Свердловска област . То също е било погрешно, показва съветската държавна новинарска организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР