Хакерите ще опитат да отгатнат номера на социални осигуровкиСъс сигурност

...
Хакерите ще опитат да отгатнат номера на социални осигуровкиСъс сигурност
Коментари Харесай

Не разкривайте рождения си ден в социалните мрежи


Хакерите ще опитат да отгатнат номера на обществени осигуровки

Със сигурност постоянно сте били признателни на Фейсбук, че ви подсеща за рождения ден на другар. Споделянето на рождената дата в обществените мрежи обаче крие избрани опасности, предупреждава  Expert.Bg .

Възможно е да вземем за пример цифрите да се употребяват като скришен въпрос за достъп до профилите ви или като част от паролата ви. Хакерите ще опитат първо сходни комбинации, в случай че изискат да пробият отбраната на сметките ви. Въпреки апелите на експертите, има доста хора, употребяващи тази дата като ключова дума. В избрани случаи тази информация би могла да се употребява и за отгатване на номера на обществени осигуровки.

Почти всяка огромна офанзива на хакери е обвързвана с кражбата на персонална информация поради сходни практики. Оптималният вид е значимите данни да са скрити от необятната общност и да се виждат единствено от най-близките ви хора и приятелите, на които държите най-вече. Добре е да се замислите над тези обстоятелства, преди да извършите обществена рождената си дата в обществените платформи. Пък и не ви ли е любопитно какъв брой хора ще се сетят за вас без тази " подсказка "?

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР