Хакерите могат да разбият паролите ви единствено по шума от

...
Хакерите могат да разбият паролите ви единствено по шума от
Коментари Харесай

Хакери могат да разбият паролата ви само по шума от клавиатурата

Хакерите могат да разбият паролите ви само по шума от клавиатурата когато пишете, сочи ново изследване за киберсигурност.

Според специалистите от Южния методистки университет в Тексас в случай че хакер се снабди със запис от микрофона на телефона ви, в който се чува натискането на компютърни и телефонни клавиши, той може да отгатне тъкмо кои букви и числа натискате.

Учените разкрили тази причинност откакто изследвали звуковите талази на обособените клавиши на клавиатурата. След като прегледали деликатно всички акустични сигнали, те съумели да възстановят с акуратност 100% всички букви, числа и комбинации от думи в точната последователност, в която били написани.

Това разрешава също разкодирането на персонални имейли, пароли за банкови данни и изобщо достъп до всичката персонална информация на всеки, който употребява смарт телефон или компютър.

Повечето модерни приложения желаят достъп до микрофона на телефона като част от техните условия за потребление. Това значи, че хакери умерено могат да основат приложения с единствената цел да получават записи от телефоните ви или да хакнат към този момент съществуващи такива, с цел да имат достъп до микрофона.

“Искахме да изпробваме дали това, което пишете на компютъра си може да бъде уловено от микрофона на телефона ви, който се намира на същата маса или наоколо до вас. Отговорът е изрично да”, разяснява доктор Ерик Ларсън, част от екипа в Тексас.

Жертвата на хакерите няма да знае, че персоналните му данни са откраднати. Екипът обаче успокоява, че въпреки всичко хакерите ще би трябвало да отгатнат материалът, от който е направена масата, на която се намира компютърът ви, да вземем за пример. Причината е, че дървото и металът възпроизвеждат звукови талази по друг метод.

Това е едно от дребното неща, които биха забавили хакерите да разшифроват това, което пишете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР