Хакерите използват различни методи да се сдобиват с паролите на

...
Хакерите използват различни методи да се сдобиват с паролите на
Коментари Харесай

Хакери вече могат да крадат пароли докато слушат как пишем

Хакерите употребяват разнообразни способи да се снабдяват с паролите на потребителите. Най-често употребяват лист с лесни за налучкване пароли, защото доста хора подценяват сигурността си в Интернет. Други по-сложни начини включват фишинг, където хакерите имитират външния тип на всеобщо употребена услуга, с цел да подведат огромни групи от хора да вкарат информацията си.

Изглежда на хоризонта се задава нов метод за кражба на данни. Той се състои в тълкуването на звука, който издаваме при писане. От университетите в Кеймбридж, Англия и в Линкьопинг, Швеция са създали изследване по въпроса. Успели са да схванат по какъв начин да дефинират паролата на човек, съгласно метода му на писане.

Не е най-перфектната система, само че несъмнено е нещо, за което би трябвало да се мисли. Статистиката сочи, че техният логаритъм е познал 31 от 50 4-цифрени пароли в 10 опита. При по-дългите пароли успеваемостта ще спадне. Това не прави по-малко стеснителен обстоятелството, че има късмет за триумф.

Наблюдавани са консуматори на смарт телефони и таблети. Когато натискат по екрана, те изпращат звукови талази, от натиска на пръстите върху екрана, до микрофона на устройството. От там логаритъмът прави съмнение за паролата.

Важно е да се означи, че офанзивата изисква от хакерите да заразят устройството с вирус, с цел да получат достъп до микрофона.

Ако не друго, това изследване потвърждава, че киберпрестъпниците могат да са доста изобретателни. Заплахите стават все по-специфични и методът за отбрана против тях би трябвало да е на равнище.
Подценяването на тези ексцентрични хрумвания може да е пагубно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР