Хакери вкараха Москва в задръстване, като изпратиха стотици таксита на

...
Хакери вкараха Москва в задръстване, като изпратиха стотици таксита на
Коментари Харесай

Хаос в Москва: Хакери изпратиха всички таксита на един адрес

Хакери вкараха Москва в запушване , като изпратиха стотици таксита на подправен адрес в съветската столица, заяви „ Дейли Мейл “.

Хакерите са атакували съветско приложение за таксита, като са изпратили стотици водачи на еднакъв адрес в Москва, предизвиквайки големи тапи в центъра на града.

Yandex Taxi, съветско приложение, сходно на Uber, което разрешава на потребителите да поръчват таксита до тяхното местонахождение, е било обект на офанзива сутринта. По-късно компанията удостовери случая в изказване.

Няколко десетки водачи са получили всеобщи поръчки за региона на Фили - се споделя в изказване на компанията.
Със своите осем до 10 ленти Кутузовски проспект рядко е задръстен. Въпреки това водачите са прекарали към 40 минути в запушване поради подправените поръчки за транспортиране.

Компанията съобщи, че нейният отдел за сигурност " неотложно е прекратил опитите за подправено " поръчване на такситата. Това обаче не е било задоволително, с цел да се спре задръстването.
 

— Daily Mail Online (@MailOnline)
" Въпросът за обезщетенията ще бъде решен в близко бъдеще ", обявиха от компанията. Тя означи, че към този момент е отстранила уязвимостта, която е разрешила хакерската офанзива.

Никой не е поел отговорност за хакерската офанзива , само че тя се случва в миг, когато силите на Владимир Путин не престават нашествието си в прилежаща Украйна. Освен сраженията на терен, всяка от страните води и кибервойна - реализирана от съответните страни или отмъстители.
 

— Peter Zeihan (@PeterZeihan)
Русия от дълго време е известна с това, че прави хакерски атаки против други страни , които са ѝ се изпречили. В един от последните образци прокремълски хакери нападнаха държавното управление на Латвия, откакто страната разгласи Русия за спонсор на тероризма.

Киев обаче обърна тактиката на кибервойната на Москва против себе си, като цивилен хакери нападнаха държавна инфраструктура, а тролове се насочиха към съветски дипломати.

В дните, предшестващи войната, Михайло Федоров - министърът на цифровите технологии на Украйна и дясна ръка на президента Володимир Зеленски в региона на технологиите - прикани доброволците да основат " ИТ войска " от хакери, които да оказват помощ в битката на страната му против Русия “. Оттогава десетки съветски уеб страници бяха изведени от строя. Руските държавни медии също са обект на офанзиви и изтекла сензитивна информация.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР