Хакери удариха една от най-големите вериги хипермаркети в България -

...
Хакери удариха една от най-големите вериги хипермаркети в България -
Коментари Харесай

Хакери удариха „Метро“, трети час магазините не работят

Хакери удариха една от най-големите вериги хипермаркети в България - " Метро ". Магазините на немския колос у нас от 3 часа работят единствено на „ ръчен “ режим, не издават фактури и не одобряват заплащане с банкови карти, оповестява „ “. 

Буквално са се върнали в 90-те години на предишния век. Засега от „ Метро “ резервират безмълвие и няма публична информация от пресцентъра със седалище в София.  

За 2020 година имат регистриран оборот от над 765 милиона лв., като се подреждат на второ място в сектора.    

По неофициална информация не става въпрос за офанзивата, на която бяха подложени уеб страниците на редица институции през уикенда. Тук се касае за корпоративен удар от конкуренцията против системите на 4-ия по величина търговец в Европа. Хакнати са вътрешните системи за обработка на данни и заплащания, където попадат персоналните данни на притежатели на стотици хиляди търговски сдружения, твърди наш източник.

Не е изключено обаче софтуерът да е подложен под офанзива на недоброжелател, който желае да покаже, че е намерил едва звено в отбраната и да желае заплащане, с цел да даде опция да се отбрани системата по-сигурно.  

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР