Хакери са разкрили планове на руското разузнаване, касаещи отделянето на

...
Хакери са разкрили планове на руското разузнаване, касаещи отделянето на
Коментари Харесай

Хакери разкриха тайни проекти на руската служба за сигурност

Хакери са разкрили проекти на съветското разузнаване, касаещи отделянето на съветския интернет от този на останалия свят и откриване на самоличността на потребителите на браузъра Tor, съобщи „ Дейли Мейл “.

Твърди се, че са били откраднати 7,5 терабайта от данните на подизпълнителна компания на Федерална работа за сигурност(ФСБ) и че информацията е била изпратена до медиите за издание.

Хакерите от групата 0v1ru$ са проникнали в сървърите на московската ИТ компания SyTech, която работи дружно с ФСБ по интернет планове, и са оставили занимателна картинка на началната страница на компанията дружно със фотоси, разкриващи хипотетичното навлизане на 13 юли, съобщи Би Би Си – Русия.

Информацията е била предадена на друга хакерска група – Digital Revolution, която е изпратила файловете на разнообразни медии.

Изтичането на данни е описвано като може би най-голямото в историята на съветските разследващи служби. Сред данните има детайлности за разнообразни планове на ФСБ, измежду които такива за добиване на информация от обществените мрежи Фейсбук и LinkedIn, както и за следене на потребителите на анонимния браузър Tor, който се употребява за навлизане в т. нар „ тъмна мрежа “. Сред плановете на SyTech, които не са оповестени обществено, има и такива за събиране на данни от съветски предприятия, както и такива за построяването на обособен съветски интернет.

Эй, ФСБ, по какъв начин там у вас получается с Натиском-2? Может стоило бы поменять наименование плана на Дуршлаг-1? @Dobrokhotov@RuBlackListNET@leonidvolkov@msvetov@shaveddinov@kozlyuk@RuHackersNews@the_ins_ru@tjournal@[email protected]/RjKCFnXWlT

— DigitalRevolution (@D1G1R3V) July 18, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР