Хакери са получили достъп до данните на пациенти след кибератака

...
Хакери са получили достъп до данните на пациенти след кибератака
Коментари Харесай

Кибератака на NHS: „Достойни за съжаление“ хакери публикуват поверителна информация на британски пациенти

Хакери са получили достъп до данните на пациенти след хакерска атака против NHS, предизвести концерн от Обединеното кралство.

NHS Dumfries и Galloway потвърдиха приключването на данни, откакто групата разгласява " доказателствен пакет " онлайн. Здравният съвет удостовери, че работи с шотландската полиция за разрешаване на казуса. Това идва, откакто хакерите, наречени INC Ransom, качиха информацията в своя мрачен уеб блог, потвърждавайки, че има три терабайта данни от NHS Scotland. Бордът сподели, че пакетът с доказателства, който е качен в блога, е автентичен.

В изказване основният изпълнителен шеф Джеф Ейс сподели: „ Категорично осъждаме освобождението на поверителни данни на пациенти като част от това незаконно деяние. Тази информация е била публикувана от хакери, с цел да потвърди, че тя е в тяхно владеене. " Бордът ще се свърже с пациентите, чиито данни са изтекли, сподели той, до момента в който обслужването на пациентите ще продължи както нормално. Г-н Ace сподели: „ NHS Dumfries and Galloway...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР