Хакери са откраднали около 148 млрд. евро от потребители през

...
Хакери са откраднали около 148 млрд. евро от потребители през
Коментари Харесай


Хакери са откраднали около 148 млрд. евро от потребители през 2017 г., сочи доклад на ко

Хакери са откраднали към 148 милиарда евро от консуматори през 2017 година, сочи отчет на компанията за киберсигурност Norton, представен от " Гардиън ".

Общо към 978 млн. души по света са станали жертви на киберпрестъпления, като всеки е прекарал приблизително два работни дни, с цел да се погрижи за следствията.

В множеството случаи офанзивите са били нискотехнологични - когато се вършат опити потребителите да бъдат излъгани сами да разкрият персонална информация. 

Според отчета доста от потребителите не се грижат задоволително за сигурността си.

Данните от изследване на компанията за киберсигурност демонстрират, че засегнатите постоянно са относително квалифицирани, само че демонстрират немарливост, когато са онлайн.

Най-често срещани неточности са шерване на пароли с други хора или потребление на една и съща композиция от букви и числа за няколко разнообразни акаунта. 

Според доклада 23 млн. германци са станали жертва на киберпрестъпления през 2017 година 7% от немските консуматори са били жертва на злотворен програмен продукт с искане на пари, с цел да им се отблокира персоналната информация, а към един на всеки 10 жертви са плащали откупа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР