Хакери са атакували и Министерски съвет. Това разкри в Още

...
Хакери са атакували и Министерски съвет. Това разкри в Още
Коментари Харесай

Дончев сензационно: Хакери са атакували и Министерски съвет

Хакери са атакували и Министерски съвет. Това разкри в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев, който разяснява настоящите тематики от България и пробива в сигурността и изтеклите данни от Национална агенция за приходите.

„ Редица държавни институции бяха обект на хакерски офанзиви през последните дни, в това число и Министерски съвет.

Напълно е допустимо тези офанзиви да се дължат на някакъв вид хакерска взаимност или възторг. Напълно е допустимо да имат и други цели “, разкри той.

„ Предстои да забележим какви ще са последствията от изтеклите данни на Национална агенция за приходите. Службите ще открият кой, по какъв начин и за какво е направил пробива “, добави Дончев.

Вицепремиерът разяснява и битката с африканската чума по свинете: „ Не знам дали сме изпуснали обстановката с африканската чума по свинете, само че тя е доста тежка, тъй като доближи до промишления комплекс “.

По думите му проблем е, че ограниченията, които страната подхваща, не се утвърждават и възприемат от хората.

„ Надявам се, че няма да загубим бранш свиневъдство и вредите ще бъдат лимитирани оптимално. Компенсации ще има, ще създадем всичко допустимо да ограничим болестта “, сподели още Дончев.

Вицепремиерът разяснява и ветото на Румен Радев за изтребителите на Ф-16: „ Това несъгласие не звучи добре. Нашата страна води договаряния с друга страна. Сключва се контракт и внезапно президентът постанова несъгласие “.

„ Нямам навика да разясня процесите в други партии. Искам да видя до каква степен ще стигнат процесите там, защото в този парламент нямам доста благоприятни условия за обезпечаване на болшинство поради конфигурациите. Кабинетът не зависи от Движение за права и свободи “, безапелационен е той.

„ Никога не може да се изключи опцията за предварителни избори “, заключи Дончев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР