Хакери, работещи за китайското министерство на държавната сигурност, са проникнали

...
Хакери, работещи за китайското министерство на държавната сигурност, са проникнали
Коментари Харесай

Китай е проникнала в компютърните мрежи на осем големи фирми за технологични услуги

Хакери, работещи за китайското министерство на държавната сигурност, са проникнали в компютърните мрежи на осем от най-големите снабдители на софтуерни услуги в света, в опит да откраднат търговски секрети на техни клиенти, обявиха осведомени с хакерските атаки източници, представени от Ройтерс.

Агенцията е получила през днешния ден нови детайлности за тази хакерска интервенция, известна като Клауд Хопър (Cloud Hopper) и приписвана от Съединени американски щати и западните им съдружници на Китай.

През декември Съединените щати дефинираха случая като интервенция за кражба на западна интелектуална благосъстоятелност в интерес на икономическите ползи на Китай, само че не показаха наранени компании. По това време Ройтерс разпознава две от тях – Hewlett Packard Enterprise и IBM.

Днес Ройтерс откри, че са били наранени още минимум шест доставчика на софтуерни услуги: Fujitsu, Tata Consultancy Services, NTT Data, Dimension Data, Computer Sciences Corporation и DXC Technology.

Сред потърпевшите клиенти на тези компании са шведският телекомуникационен колос Ericsson, американският боен корабостроител Huntington Ingalls Industries и системата за пътнически резервации Sabre.

Споменатите компании или отхвърлиха коментар, или обявиха, че са взели ограничения за отбрана и не са открили да са били откраднати значими данни.

Китайското държавно управление отхвърля обвиняванията, че е забъркано в хакерски атаки.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР