Хакери пробиха защитата на акаунта на един от основателите на

...
Хакери пробиха защитата на акаунта на един от основателите на
Коментари Харесай

Хакнаха акаунтa на основателя на Twitter Джак Дорси

Хакери пробиха отбраната на акаунта на един от създателите на Twitter - Джак Дорси, предадоха интернационалните медии.

Хакерска група е поела за известно време контрола върху профила на милиардера и от негово име е започнала да написа нецензурни и обидни известия. Тя назовава себе си  " Кикотещият се отряд " (Chuckling Squad) и разгласи, че е извършител.

Дорси има 4 милиона почитатели в Twitter. В продължение на 15 минути хакерите писали обиди и псувни от негово име, както и неистина, че има бомба в офисите на компанията.

От Twitter заявиха, че акаунтът вече е сигурен и проверяват случая. Те го обясниха с мобилен оператор, чието име не е огласено. Телефонният номер, обвързван с акаунта, беше злепоставен заради проблем с надзора на сигурността от мобилния снабдител, се споделя в известие на Twitter. Това разреши на неоторизирано лице да сформира и изпраща туитове посредством текстово известие от телефонния номер. Този проблем към този момент е решен, не престават от Twitter. 

Компанията показва, че личните ѝ системи не са били компроментирани.

Нецензурните известия са били оповестени от акаунта @jack и споделяни от други профили в обществената мрежа. Някои от тях са били расистки. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР