Хакери пробиха външната система за електронна поща на ФБР и

...
Хакери пробиха външната система за електронна поща на ФБР и
Коментари Харесай

Хакери взломиха електронната поща на ФБР

Хакери пробиха външната система за е-поща на ФБР и десетки хиляди имейли от нея, заяви Bloomberg, базирайки се на данни от плана Spamhaus, който наблюдава спам и обвързваните с него кибер закани.

Писмата, изпратени от имейла на ФБР, съдържали предизвестие за допустима хакерска атака. Разпратеното от хакери известие гласи: „ Внимание!: Нападател в системата “. То е от името на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати и предизвестява получателите, че нападателят е специалистът по киберсигурност Вини Трой, който предходната година проверява активността на хакерската група The Dark Overlord.

 От ФБР обявиха че дружно с държавната Агенцията за кибер и инфраструктурна сигурност " са наясно с случая ".
„ В момента не сме в положение да предоставим спомагателна информация “, написа още в известието на Федералното бюро за следствие.

ФБР има няколко имейл системи, изясни Остин Берглас, началник на професионалните услуги на компанията за киберсигурност BlueVoyant. Този, който е бил хакнат, наподобява е бил употребен за връзки с обществеността, сътрудниците на ФБР евентуално употребяват обособена система за предаване на класифицирана информация, добавя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР