Хакери пращат фалшиви писма от името на Агенцията по вписванията,

...
Хакери пращат фалшиви писма от името на Агенцията по вписванията,
Коментари Харесай

Бум на фалшиви писма от името на Агенцията по вписванията

Хакери пращат подправени писма от името на Агенцията по вписванията, предизвестява институцията, която е залята от сигнали. Потребители на услугите на Агенцията са получили на електронните си пощи от адрес " [email protected] " известие, че годишните финансови доклади за миналата 2019 година ще се одобряват с нова декларация по член 62а от Наредбата. В текста написа още, че ще бъде налаган отвод на докладите, които се подават без въпросната декларация. 

Агенция по вписванията осведоми, че НЕ изпраща мостри на нови заявления по е-поща и че всички мостри на съществуващи и обновени заявления могат да бъдат открити на формалните страници на регистрите, управлявани от Агенцията. 

От институцията предизвестяват, в случай че получите сходно електронно писмо, да ревизирате деликатно адреса на електронната поща, от който е изпратен. При подозрение за истинността му, потребителите НЕ трябва да отварят атачмънтите , защото има риск да заразят компютрите си с вирус. 

Текстът на известието, което се популяризира от името на Агенцията по вписванията, е следното: 

" УВАЖАЕМИ/А ГОСПОДИН / ГОСПОЖО,

Във връзка с новоприетите промени в НАРЕДБА № 1 ОТ 14 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ВОДЕНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ И ДОСТЪП ДО ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР И ДО РЕГИСТЪРА НА ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ (Наредбата), годишните финансови доклади (ГФО) за миналата 2019 година ще се одобряват с нова декларация по член 62а от Наредбата. В нея ще се заявява, че ГФО са признати от способния за това орган. Приложно Ви изпращаме пример на новата декларация, която е наложителна при подаване на ГФО. Всички оповестени доклади, които биват подадени без нея, ще им бъде налаган отвод. "

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР