Хакери от Северна Корея са откраднали 2 милиарда щатски долара

...
Хакери от Северна Корея са откраднали 2 милиарда щатски долара
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери откраднали 2 млрд. долара от банки и борси за криптовалута


Хакери от Северна Корея са откраднали 2 милиарда щатски $ със комплицирани офанзиви против банки и тържища за криптовалута, написа в отчет на Организация на обединените нации, представен от Ройтерс и БГНЕС.

Пхенян употребявал парите, с цел да работи по стратегиите си за оръжия за всеобщо заличаване.

Секретният отчет твърди още, че Северна Корея в допълнение е усъвършенствала нуклеарните си оръжия и балистични ракети, макар че в последно време не са правени нуклеарни опити или изстрелвания на балистични ракети.

Докладът е направен от специалисти, работещи за комисията, която следи осъществяването на глобите, наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на Северна Корея.

Комисията отхвърля коментар по отчета, само че Ройтерс твърди, че той е бил предаден на Съвета за сигурност предходната седмица.

Според специалистите, севернокорейските хакери употребявали криптовалути, с цел да изпират откраднатите от финансови институции пари.

Отделно те атакували тържищата за криптовалути, на които една криптовалута се сменя за друга или се продава за обичайната валута. Поради анонимността на тези тържища и слабата регулация, севернокорейските хакери генерирали доходи, които са сложни за следене.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо наложи наказания на Северна Корея през 2006 година, с цел да ограничи размера на финансиране, което страната може да отдели за създаването на оръжия за всеобщо поразяване.

Беше неразрешен износът на въглища, желязо, олово, текстил и морска храна и бяха сложени предели на вноса на недопечен нефт и рафинирани петролни артикули.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР