Хакери от групата DumpForums проникнаха в сайта на Министерството на

...
Хакери от групата DumpForums проникнаха в сайта на Министерството на
Коментари Харесай

Хакнаха сайта на руско министерство и поискаха откуп

Хакери от групата " DumpForums " проникнаха в уеб страницата на Министерството на строителството Русия. На основната страница се появи условие за заплащане на 0,5 биткойн до 7 юни. В противоположен случай нарушителите дадоха обещание да създадат обществено притежание на данните на чиновниците на министерството. Хакерите смениха и заглавието на основната страница на уеб страницата, те сложиха девиз с украински привет.

В известие си " DumpForums " предизвести, че са разтоварили цялата база данни на отдела. На уеб страницата те показаха номера на портфейла, към който би трябвало да се трансферира съответната криптовалута. По-късно известието на основната страница на уеб страницата беше сменено с бял екран с надпис: „ Техническата работа е в ход “. Сега уеб сайтът просто не се отваря.

Пресслужбата на Министерството на строителството на Руската федерация заяви за РИА Новости, че персоналните данни на потребителите на уеб страницата са предпазени и те не са в заплаха.

На 25 февруари, след началото на съветската военна интервенция в Украйна, хакерската група " Anonymous " разгласи „ кибер война “ против съветското държавно управление. В същия ден те поеха отговорност за офанзивата против уеб страниците на телевизионните канали RT и показаха, че в този момент вземат участие „ в интервенции против Руската федерация “.

На 28 февруари незнайни лица хакнаха уебсайтовете на редица съветски медии. Хакери нападнаха ТАСС, Комерсант, Фонтанка, РБК, Forbes, Известия, Znak.com, Buro 24/7, Mel, E1, Takie Dela и беларуското издание Onliner.bu. На страниците се появи едно и също наличие - антивоенен апел, сякаш от името на публицисти. Под него беше подписът на хакерската група " Anonymous ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР