Хакери от групата Blackjack, които вероятно са свързани със Службата

...
Хакери от групата Blackjack, които вероятно са свързани със Службата
Коментари Харесай

Украински хакери твърдят, че са откраднали техническа документация за 500 обекта на МО на РФ

Хакери от групата Blackjack, които евентуално са свързани със Службата за сигурност на Украйна (СБУ), са хакнали съветско държавно дружество, което строи военни уреди в цяла Русия. Украинските кибер воини са получили 1,2 терабайта масив от данни, написа украинският Канал 24, като се базира на свои източници.

Украинските хакери са проникнали и са изтеглили информация, благосъстоятелност на съветското държавно дружество " Главно военно-строително ръководство за специфични обекти ". Кибер спецовете са получили на свое разположение 1,2 терабайта данни за съветски военни уреди, прецизира " Фокус ".

Отбелязва се, че данните са за над 500 паспорта на военни уреди на Министерството на защитата на Русия. Това са оръжейни арсенали, обекти на зенитно-ракетни системи, щабове, казарми и друга документи. Вероятно има и данни за обекти, които се намират в окупираните територии.

Освен това хакерите са унищожили и 7 сървъра и са криптирали повече от 150 компютъра на чиновници на институцията. Тоест чиновниците на държавната институция са останали без всички данни, както и без техните аварийни копия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР