Хакери използват фейсбук, за да насочат атаките си срещу украински

...
Хакери използват фейсбук, за да насочат атаките си срещу украински
Коментари Харесай

Хакери атакуваха профилите във фейсбук на украински военни и политици

Хакери употребяват фейсбук, с цел да насочат офанзивите си против украински военни и политици , до момента в който Русия продължава своето нахлуване в Украйна, осведоми английското издание Стандарт.

Технологичната компания " Мета " заяви, че през последните 48 часа е премахнала мрежа от към 40 подправени профила, групи и страници във Фесбук и Инстаграм , ръководени от Русия и Украйна, ориентирани против украински жители. Причината е че въпросните профили и страници са в нарушаване на разпоредбите на компанията против координирано неавтентично държание.

Говорител на обществената мрежа Туитър показа, че са блокирани повече от дузина профили. Забранено е и шерването на избрани линкове, които опонират на разпоредбите на компанията за операция и спам.

Разследването демонстрира, че подправените профили са основани в Русия. Целта им е била да нарушат обществената връзка към спора в Украйна.

" Мета " приписва хакерските офанзиви на групировката Ghostwriter (Гоустрайтър), която сполучливо е открила надзор над профилите в обществените мрежи на своите цели.

Хакерите са се пробвали да разгласяват видеа от Ютуб, които демонстрират украинската войска като слаба и уязвима.

Служители от украинската работа по киберсигурност споделиха, че хакери от Беларус са създали опити да хакнат електронната поща на висши военни.

" Мета " разгласи, че е взела нужните ограничения, с цел да отбрани атакуваните профили и е блокирала фишинг домейните, употребявани от хакерите . От компанията не дават информация за имената на хората, чийто профили са били обект на офанзива.

Войната в Украйна ускори конфликтите сред Москва и огромните софтуерни компании. Русия разгласи, че ще ограничи отчасти достъпа на потребителите си до фейсбук. От " Мета " са на мнение, че това е отговор на отхвърли на компанията за прекъсване на самостоятелната инспекция на обстоятелства на няколко съветски държавни медии.

От Туитър оповестиха, че достъпа до обществената им мрежа също е стеснен за някои съветски консуматори.
 Хакерите Anonymous оповестиха война на Кремъл, проникнаха в секретни бази данни
Хакерите Anonymous оповестиха война на Кремъл, проникнаха в секретни бази данни

Блокираха уеб страниците на Путин и на съветски институции…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР