Хакери изнудват за пари. Крадат профили, после искат откуп, за

...
Хакери изнудват за пари. Крадат профили, после искат откуп, за
Коментари Харесай

Хакнаха профила на певеца Илиян в Instagram

Хакери изнудват за пари. Крадат профили, след това желаят откуп, с цел да върнат достъпа на същинските им притежатели до тях. Това се случи преди време със Симона Загорова – дъщерята на Глория. После вестниците писаха за нападнат профил на приятелката на Валери Божинов, за това, че са изнудвали по този метод и Благой Георгиев. Последният случай е на фолкпевеца Илиян.

"В Instagram бях достигнал до 40 000 почитатели и в моменти 10 000 изчезват. Напоследък демонстрираме непосредственост с нашите почитатели, само че в един миг харесванията почнаха да понижават. Не сме се постарали да разберем повода. През Instagram разпространявам бизнеса си и поканвам почитателите на моите концерти ", сподели пред Нова телевизия изпълнителят Илиян.

Пак хакнаха профила на Благо Георгиев в Инстаграм

Експертът по киберсигурност Борислав Сестримски изясни, че когато сътворяваме електронната ни еднаквост в обществените мрежи, ние описваме себе си. "Две са главните посоки, поради които се употребява електронната еднаквост - едната е да докажете пред електронния свят, че сте вие, а другата е, че получавайки това право, че сте вие, да правите избрани неща. Когато вие кажете на платформата, че сте вие, можете да качвате фотоси, а когато Илиян не съблюдава главните правила, тогава различен може да се показа вместо него ", съобщи той.

По думите му без следствие няма по какъв начин да се разбере по какъв метод изчезват почитателите в обществените мрежи. "Ако по някакъв метод за избран интервал от време, някой е бил на вашия компютър, на който сесията не е била затворена, той би могъл да се е показал от ваше име и да е баннал тези 10 000 индивида ", добави Сестримски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР