Хакери, действащи от Русия, може би планират атаки срещу някои

...
Хакери, действащи от Русия, може би планират атаки срещу някои
Коментари Харесай

Руски хакери вероятно планират атаки покрай олимпийските игри, предупредиха американци

Хакери, настоящи от Русия, може би възнамеряват офанзиви против някои антидопингови организации. До този извод е стигнала американската компания за киберсигурност ThreatConnect Inc, оповестява " Ройтерс ".

Базираната във Вирджиния компания e разкрила ранни сигнали за подготвяни офанзиви. Според информацията те били свързани с изключването на Русия от идните идващия месец зимни олимпийски игри в Пьончан.

Специалистите от ThreatConnect показват, че в последния месец незнайни лица са записали три домейна, които имитират тези на Световната антидопингова организация (WADA), антидопинговата организация на Съединени американски щати и олимпийския комитет на Азия.

В собствен отчет американската компания отбелязва, че дейностите припомнят на тези на Fancy Bears. Определяната като съветска хакерска група насочи следващото си обръщение преди два дни, като заяви, че олимпийската възбрана на Русия е политическа заповед от Съединени американски щати и Англия.

#WADA vs. #IOC: Fight for Clean Sport or Fight for Power?https://t.co/BilThN5PKbpic.twitter.com/O4ZTQSQasY
— Fancy Bears' HT (@FancyBears) January 10, 2018

Fancy Bears разгласява хакнати имейли от кореспонденцията на членове на МОК. " Тези имейли и документи водят до заключението, че европейците и англосаксонците водят битка за власт и пари в международния спорт ", обявиха от групата.

В последните месеци Fancy Bears направи серия разкрития за водещи състезатели в разнообразни спортове, като употребява хакнати данни от антидопинговите организации.

Домейните, имитиращи съществуващи публични уеб сайтове на организации, се употребяват като тактичност за разнообразни офанзиви, написа " Ройтерс ". Това е средство и за реализиране на достъп до имейли. Според заключенията на ThreatConnect имитиращите домейни " повдигат въпроса за по-мащабна акция против идните зимни олимпийски игри ".

Преди дни и друга американска компания - McAfee, предизвести, че чака около Пьончан 2018 да се забележи растеж на хакерските атаки, употребяващи тематики, свързани с олимпийските игри.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР