Хакери атакуваха австралийския парламент и сринаха мрежите на големите политически

...
Хакери атакуваха австралийския парламент и сринаха мрежите на големите политически
Коментари Харесай

Хакери атакуваха австралийския парламент

Хакери нападнаха австралийския парламент и сринаха мрежите на огромните политически партии, оповестява „ Ройтерс ”. Премиерът Скот Морисън уточни, че най-вероятно офанзивата е държавна, само че не назова обвинени. „ Нашите киберексперти считат, че за тази злонамерена активност е виновен изтънчен държавен артист ”, сподели той пред Народното събрание.

Австралийските депутати незабавно са сменили паролите си за достъп, не е ясно още дали е изтекла секретна информация. Това се случва три месеца преди парламентарните избори в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Все още се работи върху възобновяване на мрежата. Според анализатори Китай, Русия и Иран са най-вероятните виновници. „ Когато се замислите за мотивацията, би трябвало да се кажете, че Китай е водещият обвинен, само че не бихме изключили и Русия ", споделя Фъргюс Хансън, началник на Международния център за киберполитика в Австралийския институт за стратегическа политика.

Връзките сред Китай и Австралия се утежниха от 2017 година, откакто Канбера упрекна Пекин в интервенция във вътрешните работи. Оттогава двете страни се стремят да поправят връзките си, само че Австралия остава внимателна към Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР