Хакерът, който издаде информатора на Уикилийкс“ Челси Манинг, е починал

...
Хакерът, който издаде информатора на Уикилийкс“ Челси Манинг, е починал
Коментари Харесай

Умря хакерът, издал информатор на Уикилийкс“

Хакерът, който издаде информатора на „ Уикилийкс “ Челси Манинг, е умрял в Канзас на 37-годишна възраст, съобщи Българска телеграфна агенция.

Смъртта на Ламо, който свидетелства по делото против Манинг за оповестяване на секрети, е била доказана в петък от управляващите в окръг Сегдуик. От патологията отказали да отговорят на запитвания за повода за гибелта, показва Би Би Си.

Бившият боен Манинг бе наказан на 35 години затвор, само че бе освободен през май 2017 година, откакто президентът Барак Обама понижи присъдата му в последните си дни на поста. Докато бе в арест той сподели, че се усеща жена, стартира процедури за промяна на пола и смени първото си име от Брадли на Челси.

През 2010 година Брадли Манинг потърсил поддръжка от Ейдриън Ламо посредством интернет чат и му споделил за секретните военни файлове, които свалил и изпратила на „ Уикилийкс “. Ламо подал сигнал до чиновници на реда, което довело до ареста на Манинг по-късно същата година.

Хакерът Ламо бе наказан през 2004 година за компютърни закононарушения против „ Ню Йорк таймс “, „ Майкрософт “ и „ Яху “. Той трябваше 6 месеца да не напуща дома на родителите си, получи 2 години пробация и трябваше да заплати $65 000.

Основателят на „ Уикилийкс “ го назова „ презрян шарлатанин и извършител на съществени етични правила “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР