Хакер от Русия, но женен за българка, твърди, че е

...
Хакер от Русия, но женен за българка, твърди, че е
Коментари Харесай

Този теч се случва от 11 години насам. Руски хакер пое отговорност за пробива в НАП

Хакер от Русия, само че женен за българка, твърди, че е създател на пробива в осведомителната система на Национална агенция за приходите, през който в интернет изтекоха персонални данни на милиони жители и компании, оповестява Свободна Европа.

Това излиза наяве от нов имейл, изпратен на Нова телевизия, бТВ и „ Капитал “, само че не от същия електронен адрес, от който преди ден беше изпратена връзка към близо 11 гигабайта с файлове, изтеглени от осведомителния масив на данъчните.

„ С наслада ще разкрия детайлности за този пробив, тъй че вашето корумпирано държавно управление да не лъже аудиторията ви “, стартира новото известие от анонимния хакер, цитирано в уеб страницата на Нова телевизия.

„ Този теч се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви държавно управление разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 година Тогава никой не разбра, че сме съумели да инфилтрираме 30 GB информация ”, твърди още хакерът.

В новото му известие се споделя още, че родителите на брачната половинка му живеят в България и „ със личните си очи съм виждал какъв брой прецакана е страната ви ”.

„Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо“

​„ Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз персонално ще кача информацията в съветски и български торент тракери, тъй че всеки ще може да я смъкна свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, разгласяват погрешна информация, ще разкрия още два масива от данни – още веднъж от Министерството на финансите ”, предизвестява незнайният мъж.

По-рано във вторник вътрешният министър Младен Маринов и финансовият му сътрудник Владислав Горанов оповестиха, че единствената диря от Русия при офанзивата е съветският домейн, от който бяха изпратени първите имейли. Въпреки това Маринов позволи опцията пробивът да е сбъднат поради договорката за американските изтребители F-16.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР