Хакер е успял да проникне миналата година в мрежата на

...
Хакер е успял да проникне миналата година в мрежата на
Коментари Харесай

Хакер проникна в мрежата на НАСА с мини компютър за 35 долара

Хакер е съумял да проникне предходната година в мрежата на един от центровете на НАСА с мини компютър за 35 $, предава Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Атаката е принудила американското галактическо ведомство да изключи краткотрайно системата си за ръководство на полетите. Хакерската интервенция е страртирала през април 2018-а и е траяла близо година. Жертва е станала известната Лаборатория за ракетни мотори /ЛРД/ на НАСА в Пасадена, щата Калифорния. Използван е бил мини компютър " Распбъри Пай " с размерите на кредитна карта и включващ се към ефирен правоприемник. Той се употребява от децата в разрастващите се страни, с цел да се учат да програмират. Въпросният компютър се свързал с мрежата на ЛРД и са били източени солидно количество данни. Сред тях попадат конфиденциални файлове, като този от марсохода " Кюриосити ". Другият откраднат файл е бил предпазен от закона за надзор за експорт на технологии, които биха могли да имат военно приложение.

Хакерът е могъл да проникне в две от трите съществени мрежи на Лабораторията за ракетни мотори.

Космическият център за ръководство на полетите в Хюстън е прекъснал връзката си с портала на ЛРК, с цел да избегне хакването и на неговата мрежа. През месец март той към момента не беше възстановил напълно връзката си. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР