Хаитянските банди са постигнали напредък в Порт-о-Пренс, съобщи служител на

...
Хаитянските банди са постигнали напредък в Порт-о-Пренс, съобщи служител на
Коментари Харесай

Бандите печелят в Хаити, тъй като хуманитарните условия се влошават

Хаитянските банди са постигнали прогрес в Порт-о-Пренс, заяви чиновник на Организация на обединените нации в четвъртък, като политическите партии се доближават към образуване на преходно държавно управление и нови кръвопролития раздрусват размирната карибска нация.

Полицията в Порт-о-Пренс удостовери, че основният водач на бандата Ернст Юлме, прочут като Ти Грег, е бил погубен в конфликт със силите за сигурност. Julme ръководеше бандата Delmas 95.

Обръщайки се към конференция от Хаити посредством видеовръзка, Улрика Ричардсън, филантропичен координатор на Организация на обединените нации за страната, сподели, че всекидневието е станало дефинирано от блокади на пътища и звуците на изстрели, описвайки „ големи “ количества хора, разселени, защото банди „ завладяват властта " квартали в града.

Страната е разтърсена от принуждение от края на февруари, когато бандите в страната започнаха координирана атака, нахлувайки в затвор и освобождавайки хиляди пандизчии, до момента в който упорстваха министър председателят Ариел Хенри да подаде оставка.

Хенри, б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР