Хаитянската банда, която отвлече група американски и канадски мисионери, иска

...
Хаитянската банда, която отвлече група американски и канадски мисионери, иска
Коментари Харесай

Хаитянска банда иска 17 милиона долара за освобождаването на отвлечени мисионери

Хаитянската тайфа, която отвлече група американски и канадски мисионери, желае 17 милиона $ откуп, с цел да ги освободи, оповестява " Уолстрийт джърнъл ", представен от международните организации.

Правосъдното министерство на Хаити съобщи, че ФБР и локалната полиция са в контакт с похитителите и се пробват да реализират освобождението на мисионерите, отвлечени през уикенда в столицата Порт-о-Пренс от тайфа, наречена " 400 Мавозо ". Според него договарянията могат да лишават месеци.

В групата от 16 американци и 1 канадец има 6 дами и 5 деца.

Отвличанията в Хаити стават все по-дръзки и все по-чести на фона на растящата политическа и икономическа рецесия. Само през първите 9 месеца на тази година има минимум 628 случая, съгласно хаитянската неправителствена организация Център за разбор и проучване на човешките права.

Вчера жителите на страната започнаха общонационална стачка, с цел да стачкуват против закононарушенията и отвличанията на бандите, които се разрастват от години насам и внезапно се утежниха при започване на юли след убийството на президента Жовенел Моиз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР