Хага. Зам.-главният прокурор г-жа Ася Петрова приветства от името на

...
Хага. Зам.-главният прокурор г-жа Ася Петрова приветства от името на
Коментари Харесай

Зам.-главният прокурор г-жа Ася Петрова откри Консултативния форум на главните прокурори на страните от ЕС

Хага. Зам.-главният прокурор госпожа Ася Петрова приветства от името на основния прокурор на Република България господин Сотир Цацаров участниците в 13-ия Консултативен конгрес на основните прокурори на страните от Европейски Съюз, който се организира в Хага. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България . Основните тематики в него са противопоставяне на тероризма и трафика на мигранти. Г-жа Петрова уточни, че изборът им е подбуден от настоящата интернационална конюнктура и произлизащите от нея провокации пред правораздавателните органи. България е алегоричен хазаин на събитието дружно с Австрия като някогашна и сегашна страни-председателки на Европейския съвет. Във форума взе участие и господин Цветомир Йосифов, завеждащ отдел " Международен " във ВКП.
Г-жа Ася Петрова уточни, че за България предизвикателство са каналите, по които мигрантите и търсещите леговище минават през страната ни, тъй като те постоянно се употребяват и от трафиканти на хора и терористи. Това постанова нараснала зоркост, както и непрестанно търсене на благоприятни условия за координиран метод на европейско равнище предвид на различаване на заканите и запазване на сигурността на континента.
Като акцентира дългогодишното дейно съдействие на Евроджъст с Консултативния конгрес на основните прокурори на страните от Европейски Съюз, госпожа Ася Петрова посочи нуждата от превръщането в приоритет за всяка държава-членка на повишението на координацията и ефикасното потребление на инструментите, които Евроджъст дава за провеждането на трансгранични следствия.
Зам.-главният прокурор приветства като позитивна стъпка самодейността за основаване на Европейски юридически контратерористичен указател в границите на Евроджъст. Наша обща отговорност е и да осигурим на жертвите на терористични офанзиви съответна поддръжка и юридическа отбрана, в случай че в съответната държава-членка липсва открита законова рамка, означи госпожа Ася Петрова.
Консултативният конгрес на основните прокурори на страните от Европейски Съюз действа от 2010 година в границите на Евроджъст - звеното за правосъдно съдействие на Европейския съюз, чиято цел е съгласуваност на следствията и наказателните преследвания и съдействие сред способените органи на държавите-членки във връзка с тежката трансгранична и/или проведена престъпност.
Консултативният конгрес разрешава на основните прокурори на страните-членки да споделят опит и положителни практики, да разискват и оферират законодателни начинания и политики, както и да правят оценка тяхното влияние и изгода във връзка с непосредствената работа на прокурорите в общността.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР