Хафиз Сиахрин стана последният сигурен пилот на стартовата решетка в

...
Хафиз Сиахрин стана последният сигурен пилот на стартовата решетка в
Коментари Харесай

Ясен е и последният пилот за 2018 в MotoGP

Хафиз Сиахрин стана последният сигурен водач на стартовата решетка в MotoGP за сезон 2018. Той направи дебюта си в кралския клас предходната седмица на предсезонния тест в Тайланд със сателитния тим на Yamaha. Сиахрин ще бъде съотборник на изненадата от предишния сезон Йоан Зарко и ще замести Йонас Фолгер, който към момента се възвръща от рядко генетично заболяване. Именно то не му разреши и да завърши сезон 2017 и пропусна последните четири кръга.


23-годишният Сиахрин е първият водач от Малайзия с място в кралския клас. Той се състезава в междинния клас Moto2 от 2014 година, а най-хубавият му сезон е 2016, когато финишира девети с Kalex. Миналата година малайзиецът завоюва и два подиума. На теста в Тайланд той остана с 21-во време, на 1.756 секунди зад примера, подложен от Дани Педроса. Шефът на отбора Ърв Поншарал разказа новия водач като " най-хубавото решение ".

" Той свърши страхотна работа, осъществяваше напредък всеки ден и най-после приключи единствено на 1.7 секунди от най-хубавото време без да е достигнал капацитета си. Мисля, че намерихме водач, който тъкмо дава отговор на това, което търсим ", показа Поншарал.

See you in Qatar babes #Yamaha #Tech3 #MotoGP #AllezJohann #JZ5 #GoPescao #HS55 @MotoGP #ThaiTest pic.twitter.com/hR8V4XDLJs
— Monster Yamaha Tech3 (@Tech3Racing) February 18, 2018 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР