Хъдърсфийлд Таун, Нотингам Форест, Шефилд Юнайтед и Лутън Таун ще

...
Хъдърсфийлд Таун, Нотингам Форест, Шефилд Юнайтед и Лутън Таун ще
Коментари Харесай

Шефилд Ю разби шампиона Фулъм и ще играе в плейофите за Висшата лига

Хъдърсфийлд Таун, Нотингам Форест, Шефилд Юнайтед и Лутън Таун ще спорят в плейофите в Чемпиъншип за промоция във Висшата лига. Това стана ясно след изиграването на последния 46-ти кръг от второто равнище на британския футбол.

Хъдърсфийлд и Форест към този момент бяха сигурни за плейофите, като през днешния ден "териерите " победиха Бристъл Сити с 2:0 вкъщи, до момента в който двукратните европейски първенци направиха тъждество 1:1 при гостуването си на Хъл Сити. Петият в крайното класиране Шефилд Юнайтед разруши първенеца през този сезон Фулъм с 4:0 като хазаин, а Лутън Таун продължава да мечтае за първо присъединяване в елита от 30 години насам след триумф над Рединг с 1:0 вкъщи. С късмет за плейофите преди началото на последния кръг бяха още Мидълзбро и Милуол, само че двата отбора записаха провали през днешния ден.

По този метод на 13 май Лутън ще посрещне Хъдърсфийлд, а ден по-късно Шефилд Юнайтед е хазаин на Нотингам Форест. Реваншите са на 17 и 17 май, а финалът на "Уембли " ще бъде на 29 май. Промоция за Висшата лига към този момент си осигуриха Фулъм и Борнемут, които заеха първите две места в класирането, до момента в който в Лига 1 изпадат Барнзли, Дарби Каунти и Питърбъро Юнайтед. Промоция за Чемпиъншип завоюваха Уиган и Родъръм, до момента в който МК Донс, Шефилд Уензди, Съндърланд и Уикъмб ще играят в плейофите в третия ешелон.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР