Хабаровск. Преди няколко дни в Хабаровския край е паднал огромен

...
Хабаровск. Преди няколко дни в Хабаровския край е паднал огромен
Коментари Харесай

„Взгляд“: На територията на Русия е паднал огромен метеорит

Хабаровск. Преди няколко дни в Хабаровския край е паднал голям астероид, написа съветският вестник „ Взгляд “
Когато е паднал е докоснал върха на рид и се е приземил в коритото на река. Властите не изключват въвеждането на спешен режим, съобщи ръководителят на Верхнебуреинския регион Алексей Маслов.
„ Очевидно е, че астероидът е бил голям, с цел да може да покрие коритото на реката в продължение на 40 метра, в този момент на това място са изпратени две групи, една от нашия регион, а другата от Амурската област. Те имат сателитен телефон и дозиметри, с цел да дефинират равнището на радиация. В продължение на няколко дни на Бурейската Водноелектрическа централа отбелязваше, че притокът в язовира е намалял, само че те не можеха да дефинират аргументите. Надявам се, че групите скоро ще стигнат до мястото и ще схванат детайлностите ”, сподели Маслов пред локалните медии.
По предварителни данни, коритото на река Бурея е блокирано на към 70 километра от най-близкото село Чекунда. Инцидентът е докладван на ръководителя на Министерството на изключителните обстановки.
Маслов означи, че в случай че астероидът увеличи равнището на водата в реката, което ще аргументи опасност от наводнение на селата, ще бъде оповестена изключителна обстановка.
Информацията беше предадена на министъра на изключителните обстановки, а галактически спътници са включени в оценката на обстановката.
В мрежата са оповестени и фрагменти от мястото, където е паднал астероидът. Според създателя на видеото небесното тяло е образувало на земята великански кратер, който може да блокира придвижването на вода в реката.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР