Ха Тин, Виетнам VinES Energy Solutions Joint Stock Company (член

...
Ха Тин, Виетнам VinES Energy Solutions Joint Stock Company (член
Коментари Харесай

VINES AND GOTION HIGH-TECH С ПЪРВА КОПКА НА ФАБРИКА ЗА БАТЕРИИ LFP С 5ГВТЧ/ГОДИНА

Ха Тин, Виетнам

VinES Energy Solutions Joint Stock Company (член на Vingroup) и Gotion Inc., напълно притежавано дъщерно сдружение на Gotion High-Tech, организираха церемонията по първата копка на фабриката за батерийни кафези LFP в Икономическа зона Вунг Анг. Проектът е с обща инвестиция от повече от 6,329 милиарда VND ($275 милиона USD), повърхност от 14 хектара (34,5 акра) с планов потенциал от 5GWh/година, еквивалент на почти 30 милиона батерийни кафези годишно.

Фабриката за батерийни кафези взаимно дружество LFP, финансирана от VinES и Gotion, ще е ситуирана в лот CN4-5 в планирането на строителните подразделения на Централния промишлен парк CN4, CN5, икономическата зона Вунг Анг, Ха Тин, Виетнам. Продуктите на фабриката ще са акумулаторни батерийни кафези LFP (литиево-железен фосфат), употребявани основно за EV акумулатори и системи за предпазване на сила (ESS).

С високо равнище на автоматизация и авангарден, усъвършенстван индустриален развой, взаимната фабрика за батерийни кафези LFP ще задоволи потребностите на електрическите транспортни средства (EV) на VinFast, които изискват LFP акумулатори и ESS артикули, създадени от VinES. В по-късната фаза VinES и Gotion ще проучат и разширят плана съгласно опциите и капацитета за развиване на пазара.

На церемонията по първата копка, госпожа Фам Туй Лин – основен изпълнителен шеф на VinES, сподели - „ Фабриката за батерийни кафези LFP е взаимно дружество с нашия сътрудник – Gotion. Това е значителен съставен елемент в основаването на самостоятелност на зареждането на батерията за VinFast EVs и задачата за развиване на VinES да стане водеща компания за енергийни решения. Разположена до производството на акумулатори VinES в икономическата зона Vung Ang, тази нова фабрика ще приключи производството на LFP акумулатори във Виетнам в затворен цикъл, като по този метод ще усъвършенства локализацията за електрическите автомобили на VinFast и ще усъвършенства успеваемостта на производството. В допълнение, фабриката също по този начин ще отвори нови благоприятни условия за развиване за виетнамската EV и промишлеността за чиста сила. "

Г-н Ли Жен, ръководител на Gotion High-Tech, сподели: „ Vingroup е високо уважавана компания в света. За нас е огромна чест да си сътрудничим с VinES на Vingroup, да изградим фабриката и да допринесем за енергийната гражданска война, удобното за климата и икономическото развиване на Виетнам. Фабриката за акумулатори VinES Gotion Ha Tinh е неразделна част от тактиката за глобализация на Gotion и първата фабрика за акумулатори LFP във Виетнам. Твърдо имам вяра, че фабриката за акумулатори ще даде подтик на развиването на новата енергийна промишленост на Виетнам със съдействието на двете страни и ще способства взаимно за енергийната гражданска война и климатичните условия на човешкото общество. “

Съоръжението ще бъде първият цех за LFP акумулатори във Виетнам и ще стартира всеобщо произвеждане през третото тримесечие на 2024 година и се чака да сътвори почти 500 нови работни места за локалната общественост. Това е значима част от „ 3-зъбната “ тактика за акумулатори на Vingroup: (1) Закупуване на акумулатори от най-хубавите международни производители, (2) Сътрудничество с сътрудници за произвеждане на най-хубавите акумулатори в света и (3) Вътрешно изследване и развиване на производството на акумулатори.

През декември 2021 година VinES стартира построяването на фабрика за произвеждане на акумулатори и опаковки с мащаб от 8 хектара (20 акра) в първата фаза и обща инвестиция от 4000 милиарда VND. След 11 месеца строителство фабриката е в последния стадий на довеждане докрай и ще стартира работа през декември 2022 година, произвеждайки литиеви акумулатори за електрически транспортни средства и електроавтобуси VinFast.

****
Относно VinES
VinES Energy Solutions е профилирана в научноизследователска и развойна активност и произвеждане на съвременни акумулатори за подвижност и приложения за предпазване на сила. VinES си сътрудничи с доста водещи международни производители на батерийни кафези и влага в съвременни фабрики за произвеждане на акумулатори във Виетнам.

Относно Gotion High-Tech
Gotion High-tech Co., Ltd. е водещ международен снабдител на нови енергийни решения. Той се концентрира върху научноизследователската и развойна активност, производството и продажбите на EV литиево-йонни акумулатори и ESS акумулатори и се подрежда измежду първите в Китай и на международния пазар.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР