Х ристияндемократическият съюз (ХДС) на федералната канцлерка Ангела Меркел печели

...
Х ристияндемократическият съюз (ХДС) на федералната канцлерка Ангела Меркел печели
Коментари Харесай

Християндемократите на Меркел печелят убедително в Саксония-Анхалт

Х ристияндемократическият съюз (ХДС) на федералната канцлерка Ангела Меркел печели безапелационно създадените през днешния ден избори в източната немска провинция Саксония-Анхалт, оповестява Българска телеграфна агенция.

Това е последният районен избор в Германия преди парламентарните избори през септември, които ще бележат края на 16-годишното ръководство на Меркел.

Според изследвания екзит пол ХДС получава 35-36 % от гласовете в Саксония-Анхалт - дребна провинция в някогашната Източна Германия с основен град Магдебург.

Очертаващата се безапелационна победа ще даде подтик на кандидатурата на новия ръководител на ХДС Армин Лашет да наследи Ангела Меркел и като федерален канцлер. Резултат на християндемократите е с 6 % по-висок, в сравнение с предходните районни избори в Саксония-Анхалт преди пет години.

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия " (АзГ) остава на второ място с сред 22,5 и 23,5 %. Тя бе втора и на предходните районни избори с малко по-висок резултат - 24,3 %.

Според изследванията на публичното мнение АзГ се доближаваше на до 1 % от ХДС. Това провокира раздразнителност в партията на Меркел, като даже се чуха догатки, че победа с нежна преднина би коствала на Лашет статута на кандидат-канцлер.

Трета съгласно изследванията екзит пол на изборите в провинцията, която е била част от Германската демократична република (ГДР), е крайнолявата партия "Левите " с към 11 %.

Вотът в Саксония-Анхалт е същински неуспех за Германската социалдемократическа партия (ГСДП). По-малкият сътрудник в ръководещата на федерално ниво коалиция е чак четвърти с резултат сред 8 и 8,5 %.

На пето място е демократичната Свободна демократическа партия (СвДП) с сред 6,5 и 7 %.

Зелените, които са втори компактно след ХДС в сондажите за федералните избори на 26 септември и даже го изпреварват съгласно някои анкети, са едвам шести в Саксония-Анхалт с резултат сред 6 и 6,5 %.

Избирателната интензивност е била към 61,5 % - почти колкото и през 2016 година Право на глас имаха 1,8 милиона души.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Запознах се с момиче по интернет и и предложих да си пишем... същински писма (падам си леко романтик). Тя дълго мълча, а след това ме попита:… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЕкспериментално гласоподаване се организира в три региона на СофияБебето тежи близо 3,5 килограма„ Виждам единствено цел да се урони престижа ми ”, установи някогашният здравен министърРусия има " доста комплицирани разследващи ползи в Германия " Срещата се е провела без наличието на медииТой съобщи това по време на взаимна конференция с партия АБВЗа 40 години синдромът на добитата имунна непълнота е предизвикал гибелта на 33 милиона души по света. Защо е толкоз мъчно да бъде основана ваксина15-годишният Мирослав Борисов е арестуван за 72 часаКралете и кралиците са считани за определени от Бог и по тази причина техните здравословни проблеми рядко са били притежание на народаПолицията търси нападателитеБарикадата е на всички места, всеки е против всеки в този момент, означи тойТой си отиде на 77 годиниИмам доверие в професионализма на хората, с които четири години съм работил, означи водачът на ВМРОУдарили са се челно два леки автомобила Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР