Гюнтер Шух - професорът, който не престава да се учи.

...
Гюнтер Шух - професорът, който не престава да се учи.
Коментари Харесай

Зелена светлина: германският пионер в разработването на електромобили

Гюнтер Шух - професорът, който не престава да се учи. През 2011 година показва първата си електрическа кола, създадена дружно със студентите му. Возилото провокира иронични усмивки измежду представители на огромните автомобилни концерни. Бързо дефинират колата на Шух като спартанска и я слагат в рубрика " юношески разработки ". 8 години по-късно електрическият автомобил на професора е най-успешната кола за доставки в Германия.

Успехът не главозамайва Гюнтер Шух. Той продължава да сбъдва фантазиите си. Последната му разработка е комфортна, само че не и разточителна електрическа кола за четирима пасажери.
Гюнтер Шух: Перфектна е.
Не, това не е кола за автомагистрали. А втората фамилна кола, която ще се употребява в града. Пробегът ѝ е към 100 -150 километра.
Гюнтер Шух: Не, не бих я нарекъл " колата на народа ". А по-скоро - електрическата кола за народа.
Вдъхновението за електрическата кола пристигнало от трабанта. При конструирането на колата е употребена термопластмаса.
Гюнтер Шух: Какво направихме с осветлението? Просто отидохме при най-големия производител на осветяване и взехме това, което имаше по рафтовете. Това, което прави колата евтина, е че частите могат елементарно да се подменят.
Цената на електрическата кола е към 16 000 евро. С наклонност към поевтиняване, в случай че влезе в серийно произвеждане.
Гюнтер Шух: Харесвам я. Тя се усмихва. Вижте ѝ фаровете - това са най-доброжелателните очи.
Напук на огромните автомобилни концерни, за които работят многочислени екипи от учени, дизайнери и инженери, професор Шух продължава да сбъдва фантазиите си с дребен кръг съидейници. Следващата му цел е електрически микробус.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР