Гюнтер Щайнер, директор на отбора от Формула 1 Хаас, изрази

...
Гюнтер Щайнер, директор на отбора от Формула 1 Хаас, изрази
Коментари Харесай

Директорът на Хаас след петото място на Магнусен: Никой не може да напише такъв сценарий

Гюнтер Щайнер, шеф на тима от Формула 1 Хаас, изрази удовлетворение от старта на сезона след петото място на водача на отбора Кевин Магнусен в Гран при на Бахрейн.

Това е най-хубавото показване на Хаас от 2018 година и подреди тима на трето място след първия старт след водачите Ферари и Мерцедес. За съпоставяне, Хаас приключи на последно място при конструкторите през предходната година и остана единственият тим без извоювана точка.

"Ако погледнете последните две години и по-късно се върнем на надпреварата в Бахрейн – никой не може да напише подобен сюжет. Имахме сложни моменти през последните два сезона, само че момчетата не се отчаяха и в този момент всички сме доста горди с тях ", сподели Щайнер пред Скай Спортс.

Хаас имаше сложен интервал преди старта на сезона след раздялата с водача Никита Мазепин и неговия татко и главен спонсор поради съветската инвазия в Украйна.

"Понякога нещата в живота се получават. Преди месец обстановката беше друга, а в този момент внезапно сме на 5-о място “, сподели Щайнер.

Вторият водач на отбора Мик Шумахер също се показа на равнище и приключи 11-и, най-хубавото класиране на сина на Михаел Шумахер във Формула 1, като напълно малко не му доближи да влезе в топ 10 и зоната на точките.

"Оттук нататък мисля, че Мик също ще бъде гладен за точки “, сподели Щайнер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР