Гьоте-институт ще отбележи 30-ата годишнина от основаването си в София

...
Гьоте-институт ще отбележи 30-ата годишнина от основаването си в София
Коментари Харесай

За юбилея си Гьоте-институт ще затвори част от улица "Будапеща" в София

Гьоте-институт ще означи 30-ата годишнина от основаването си в София с празнична стратегия, за която ще затвори част от ул. " Будапеща " за един ден и ще заеме пространството пред и в института с разнородни събития, оповестиха от там.

Програмата ще продължи от 11 до 22 часа. Гьоте-институт ще употребява мотива да показа и новия си двор в пространството зад постройката на института (откъм ул. " Московска " ), където ще има детски занимания, прожекции навън и други начинания.

Сред акцентите са пърформансът за деца на театралната режисьорка Ани Васева по творби на ЕТА Хофман от 11 и 16 ч., осъществяванията на Софийския духов оркестър от 17:15 и 18 ч., откриването на юбилейната галерия по случай 30 години Гьоте-институт с куратор Елисавета Станчева в 18:30 и концертът на групата Help me Jones (Марий Росен и Константин Тимошенко) в 20 ч..

В празничния ден ще има още експресни уроци по немски език, учебен спектакъл, разкриване на документална галерия, арт съоръжения и немско късометражно кино навън, както и немски базар с обичайната бира и колбаси.

Културната стратегия по ул. " Будапеща " ще продължи и оттатък номерата 1-3, където се случва Летният празник на Гьоте-институт. Частта на улицата от другата страна на бул. " Дондуков " също ще бъде затворена за придвижване като част от самодейността за културен квартал в София " КвАРТал ".

Подробна стратегия за деня на юбилея е оповестена тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР