Гвоздеят на месеца е изложбата на Петър Пиронков в галерия

...
Гвоздеят на месеца е изложбата на Петър Пиронков в галерия
Коментари Харесай

Петър Пиронков – гвоздеят на януари в Нирвана

Гвоздеят на месеца е изложбата на Петър Пиронков в изложба Нирвана, разясняват колекционери, художници и критици. На 17 януари цялото фамозно семейство на художника ще се събере в галерията на Ники Младжов, известна като един от най-престижните арт центрове у нас. Петър Пиронков е наследник на художника Енчо Пиронков, брат на поетесата и композитор Вида Пиронкова - авторка на шлагера на Миро „ Гълъбо “, а тенис-звездата Цвети Пиронкова е негова племенничка.

На 17 януари Петър Пиронков ще представи 27 платна, специално селектирани за галерия „ Нирвана “, които е сътворил през последната година. Картините, които ще бъдат показани за първи път, са много различни от предишните му работи и ценителите ще бъдат изненадани от мащаба на духовността на изложбата. Невидимото духовно присъствие на автора, което като нишка обединява всички платна, ще провокира духовната енергия на зрителя.



„ Живописта не е рисуване. Художникът рисува, живописецът трябва да го изживее. Тези картини не са нарисувани, те са изживени, това са уловени мигове “, споделя Петър Пиронков. „ Аз живея в живописта “, откровен е творецът, който всеки ден посвещава дълги часове на създаването на нови платна. „ Изкуство не е самият предмет, който става обект на желанията, изкуство е сътворението му “, категоричен е авторът на изложбата, която ще представи творби, изпълнени със символика и асоциативност. Колекционери от различни държави, които са почитатели на творчеството на Петър Пиронков, ще пристигнат за откриването на изложбата. На вернисажа са поканени представители на бизнеса, познати лица от шоу средите, известни имена от арт елита, които с нетърпение очакват да видят автора в нова светлина.

Петър Пиронков има десетки самостоятелни изложби, носител е на престижни награди. Негови творби се съхраняват в частни колекции в Германия, САЩ, Франция, Китай, Италия и други държави.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР