Гвардеецът от щата Масачузетс трябваше да се изправи днес на

...
Гвардеецът от щата Масачузетс трябваше да се изправи днес на
Коментари Харесай

Изправиха с белезници пред съда обвинения в шпионаж заради Украйна американски военен

Гвардеецът от щата Масачузетс трябваше да се изправи през днешния ден на чуване пред федералния съд, само че съдията отсрочи правосъдното съвещание, откакто юристът на Тейшейра внесе молба за отсрочване на съвещанието с две седмици, прибавя Българска телеграфна агенция.

Защитата съобщи, че " ѝ е належащо повече време, с цел да прегледа претекстовете, изложени в настояването на държавното управление за непрекъснат арест ". Новата дата за чуването към момента не е избрана.

Тази заран Тейшейра беше доведен в съда с белезници и затворнически облекла. Той не сподели нищо, а отговаряше единствено с " да " или " не " на въпросите дали схваща правата си и разпоредбите на процедурата.

Миналата седмица на гвардееца бяха повдигнати обвинявания по Закона против шпионажа за нерегламентирано предпазване и разпространяване на класифицирана информация, касаеща националната сигурност.

По време на първото му явяване в съда предишния петък съдията му наложи мярка за неотклонение непрекъснат арест до съвещанието за обжалване на мярката, показва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР