Гуверньорът набеляза положителни моменти в процеса, като първият от тях

...
Гуверньорът набеляза положителни моменти в процеса, като първият от тях
Коментари Харесай

Управителят на БНБ Димитър Радев препоръча 10% буфер в бюджета

Гуверньорът набеляза " позитивни " моменти в процеса, като първият от тях е опцията бюджетът да бъде признат до края на годината. Освен това той прикани и за повишение на минималното равнище от 4,5 милиарда лв. на фискалния запас:

 

" Да се направи опит в границите на 3-годишната бюджетна прогноза да се обезпечи намаляващ тренд на бюджетния недостиг, също по този начин във връзка с бюджетните разноски - несъмнено, приказвам за действителните бюджетни разноски. Също по този начин от позиция на несигурната среда, в която се намираме, да се заложат спомагателни буфери в бюджета за 2024 година, а също по този начин и в тригодишен небосвод ", сподели още Радев.

 

От своя страна, финансовият министър Асен Василев показа параметрите на бюджета за следващата година и настоя народните представители да прегледат доста деликатно финансовата стратегия. Той подчертава на философията на бюджетната рамка:

 

" Няма по какъв начин да станем богата страна, в случай че поддържаме работната ръка евтина. Няма нито една страна, която с евтина работна ръка е забогатяла. Начинът да станем развита страна, да настигнем средноевропейското равнище е посредством вложения, които да разрешат на нашите служащи да защитят по-висока продуктивност, по-високи заплати ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР