Гуверньорът на Европейската централна банка Марио Драги ще ръководи последното

...
Гуверньорът на Европейската централна банка Марио Драги ще ръководи последното
Коментари Харесай

Драги официално предава щафетата на Лагард в ЕЦБ

Гуверньорът на Европейската централна банка Марио Драги ще управлява последното съвещание във Франкфурт преди да отстъпи поста на Кристин Лагард.

Мнозина анализатори чакат последващата конференция да бъде по-скоро церемониална и нехарактерно прочувствена за банкера, който ще остане в историята на банката със заканата си да избави еврото „ каквото и да коства това “.

След осем години отпред на Европейската централна банка през днешния ден Марио Драги ще управлява съвещанието на управителния съвет за финален път.

Повечето анализатори не чакат да се вземат основни решения за политиката на Франкфурт, а по-скоро механически.

Например - от 1 ноември, т.е. в края на другата седмица, банката стартира още веднъж да изкупува държавен и корпоративен дълг по 20 милиарда евро месечно.

Не е ясно какъв брой ще продължи преотварянето на програмата за количествени удобства.

Програмата завърши в края на предходната година, а с нея бяха налети 2,6 трилиона евро за инфлация от покрай два %. Тя не е реализирана, само че съгласно последователите на програмата - стимулирането на стопанската система има очевиден резултат върху растеж в заетостта да вземем за пример.

Отрицателните лихви също ще останат част от ръководството на Драги, а това е и една от най-спорните политики на Франкфурт под негово управление.

Таблоидът „ Билд “, който при започване на мандата изобрази Супер Марио, както всички го назоваха първоначално, с остра пруска каска, в този момент го преобрази на Граф „ Драгила “, изпил „ сметките на вложителите “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР